Top 40 legújabb link > Augusztus 20 - wyw.hu

Szponzorált linkek
Augusztus 20. tűzijáték Budapest
http://augusztus20.kormany.hu/unnepi-tuzijatek

Az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték programja Budapesten. A tűzijátékot a Duna-part Petőfi híd és Margit híd közé eső szakaszán rendezik meg, hagyományosan 21 órai kezdéssel. Biztonsági és közlekedési információk az állami ünneppel és rendezvényekkel kapcsolatban.

Augusztus 20. tűzijáték Budapest
Pusztító augusztus 20-i vihar 2006-ban
http://budapestcity.org/02-tortenet/2006-vihar/index-hu.htm

A pusztító erejű vihar váratlanul csapott le 2006. augusztus 20-án, éppen akkor, amikor megkezdődött az ünnepi tűzijáték. A meteorológiai szolgálat ugyan jelezte, de senki sem sejthette előre, hogy az ilyen intenzitással fog beköszönni, a másfél-kétmilliós államalapításra megemlékezők szerencsétlenségére. Az emberek menekülni kényszerültek, pánik és káosz uralkodott az utcákon. A vihar sajnos emberéleteket is követelt.

Pusztító augusztus 20-i vihar 2006-ban
programturizmus.hu - Eseménynaptár
http://www.programturizmus.hu/calendar-2014-8-20.html

Turisztikai, szabadidős és ünnepi programok várják augusztus 20-án is! Programajánlatok, fesztiválok az ország több pontján. Nézzen szét augusztusi eseménynaptárunkban!

programturizmus.hu - Eseménynaptár
Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron
http://koronazas.hu/index.php/16-szertartasjatek/219-koronazasi-szertartasja ...

Ön is részese lehet Szent László koronázásának! Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron, augusztus 16-19. Parádés szereposztásban, közel kétszáz résztvevővel, a magyar királyok koronázásának eredeti helyszínén: a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölé épült óriás színpadon

Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron
varosom.hu - Programok Magyarországon
http://varosom.hu/programok/2014-08-20/

Találd meg a hozzád illő programot augusztus 20-ra! Aktuális fesztiválok, rendezvények és programok országosan, dátum szerint és városonként. Szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek augusztusban és augusztus 20-án, nemzeti ünnepnapunkon.

varosom.hu - Programok Magyarországon
Mesterségek Ünnepe a Budai Várban
http://mestersegekunnepe.hu/

A Mesterségek Ünnepén, ismét beköltöznek a népművészet mesterei a Budai Várba, hogy elbűvöljék az érdeklődőket. 2014-ben augusztus 16-tól, egészen az augusztus 20-i tűzijátékig tartanak a programok. A hagyományokhoz híven kiállítás, szakmai előadások, filmvetítések is színesítik a programot, de természetesen a fesztivál két színpadán is kitűnő táncegyüttesek és zenekarok, előadók lépnek fel, hogy szórakoztassák a családokat, látogatókat.

Mesterségek Ünnepe a Budai Várban
Augusztus 20. - Programok Budapesten
http://augusztus20.kormany.hu/

A kormany.hu augusztus 20., nemzeti ünnepünk hivatalos oldala, melyen részletesen tájékozódhat a budapesti rendezvényről, ünnepi megemlékezésről, programokról és az estét záró tűzijátékról.

Augusztus 20. - Programok Budapesten
Budapesti közlekedési hírek
http://www.bkk.hu/

Tájékozódjunk a közlekedési lehetőségekről, mielőtt elindulnánk az ünnepi rendezvényre, tűzijátékra. Közúti, közösségi, tömegközlekedési hírek Budapesten. Friss információk, aktualitások, menetrendek, forgalmi változások, útlezárások.

Budapesti közlekedési hírek
Időjárás előrejelzés: augusztus 20.
http://www.idokep.hu/hirkeres/augusztus%2020

Időjárás előrejelzés augusztus 20-án. Meteorológiai tájékoztatás: várható időjárás Budapesten és országosan.

Időjárás előrejelzés: augusztus 20.
Mit ünneplünk augusztus 20-án?
http://ujszo.com/online/kulfold/2013/08/20/mit-unneplunk-augusztus-20-an

Egy kis történelemóra: Mit is ünneplünk augusztus 20-án? Augusztus 20. ünnepét, az Országgyűlés 1991-ben emelte a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepé. Történeti áttekintést olvashatunk hogyan is változott, alakult a kezdetben vallási ünnep, államalapító Szent István ünnepe sorsa.

Mit ünneplünk augusztus 20-án?
I. (Szent) István királlyá koronázása
http://www.magyaralmas.hu/napok/szentistvan

I. (Szent) István királlyá koronázása 1000. december 25-én vagy 1001. január 1-jén történt (az időpont bizonytalan). II. Szilveszter pápa által küldött koronával, a 997-től fejedelemként uralkodó Árpád-házi Istvánt Magyarország királyává koronázták.

I. (Szent) István királlyá koronázása
Szent István király, a törvényalkotó
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/a-kozepkor-t ...

Sulinet történelmi tudásbázis: Szent István törvényei. Intézkedett az egyház működéséről és a vallásgyakorlásról, a magántulajdon védelméről, biztosította a földesurak jogait népeik felett, rendelkezett a leggyakrabban előforduló bűncselekmények büntetéséről is.

Szent István király, a törvényalkotó
Ezen a napon történt
http://ezenanapon.hu/oldal/2?d=08-20

Kíváncsi mi történt egy bizonyos napon? Nézze meg az ezenanapon.hu adatbázisát: az adott napon történt események, születések, halálozások, fontosabb ünnepek, történelmi és kulturális évfordulók, valamint érdekességek.

Ezen a napon történt
1983 - Bemutatják az István, a király rockoperát
http://www.zikkurat.hu/istvan/

1983. augusztus 20-án mutatták be, az István, a király című magyar rockoperát, Budapesten a városligeti szánkózódombon. A dombot ezek után keresztelték át királydombra. A darab óriási sikert aratott és azóta is töretlen a népszerűsége. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az István, a király rockopera fellelhető minden 3. családnál valamilyen formában (CD, DVD, bakelit...)

1983 - Bemutatják az István, a király rockoperát
Az első virágkarnevál Debrecenben
http://www.debreceniviragkarneval.hu/tortenet-cikk

1966. augusztus 20-án rendezték meg az első országos virágkarnevált, mely a város legismertebb, minden évben megrendezett karneválja lett. A rendezvény nem csak belföldi, hanem külföldi érdeklődőket is vonz a pompás, színes virágokkal feldíszített "virágautók" felvonulására.

Az első virágkarnevál Debrecenben
1953 - Felavatják a budapesti Népstadiont
http://mult-kor.hu/cikk.php?id=4754

1953. augusztus 20-án avatták fel Budapesten a Népstadiont (2002 óta Puskás Ferenc Stadion). Az építkezés 1948. július 13-án kezdődött el, az építész Dávid Károly, a statikus Gilyén Jenő volt. A megnyitó parádés volt, felvonult 12 ezer tornász, 2100 sportoló. Szabadon engedtek 10 ezer galambot is. Múlt-kor történelmi magazin.

1953 - Felavatják a budapesti Népstadiont
Ünnepi kenyér recept
http://www.limarapeksege.hu/2013/08/csavart-koszoru-az-unnepi-kenyer.html

Ünnepi kenyér recept Limara Pékségéből: A kenyérforma nem hagyományos, egy csavart koszorú formát mutat be, Szent István és az új kenyér ünnepére az ügyeskedő konyhatündéreknek. Nagyon mutatós forma, akár koronakenyérnek is hívhatjuk, ajándéknak is ötletes, nemzetiszínű szalaggal átkötve augusztus 20-ra.

Ünnepi kenyér recept
Augusztus 20 - Kenyérszentelés
http://www.pekrend.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=135:kenye ...

pekrend.hu - Magyar Pékek Fejedelmi Rendje. Eredetileg nem augusztus 20-án volt az új kenyér ünnepe. A kenyér- és gabonaünnepként ismert Szent István-napi esemény Darányi Ignác nevéhez köthető. Az egykori földművelésügyi miniszter aratóünnepeket szervezett országszerte, a kirobbant aratósztrájkok megfékezése érdekében.

Augusztus 20 - Kenyérszentelés
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
http://ertekkeresok.network.hu/blog/gyokereinket-es-ertekeinket-keresok-hire ...

A magyar ember a búzát "Életnek", "életadó gabonának" tekintette. Ez ma is így van, a kicsi magok bármikor képesek életre kelni. Magukban hordozzák az élet csíráját. Az aratás befejezése örömünnepnek számított, melyet a szokások és hiedelmek gazdagon átitattak.

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
Európai kenyérünnep - Orosháza - Gyopárosfürdő
http://gyoparosfurdo-oroshaza.hu/programok/xi-europai-kenyerunnep-2014-augus ...

Minden év augusztus 20-án rendezik meg, a nagy népszerűségnek örvendő Európai kenyérünnep rendezvényt az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő területén. Számtalan program várja az érdeklődőket, gyönyörű környezetben, ahol kicsik is nagyok is találnak színes programokat. Fürdőzés, koncertek, bemutatók, végül a napot egy különleges látványos tűzijáték koronázza meg a Gyopárosi-tó felett.

Európai kenyérünnep - Orosháza - Gyopárosfürdő
Süssünk tökéletes kenyeret otthon
http://www.halasihir.hu/eletmod/receptek/augusztus-20-a-kenyer-unnepe-is---s ...

Új kenyér ünnepe: Süssünk tökéletes kenyeret otthon! A kenyérsütés dédnagyanyáink idejében egy napos munka volt, a kemencében sütött kenyér viszont két hétig is elállt. Önök is megismerkedhetnek a klasszikus fehér kenyér sütésének fortélyaival, amely azóta egyszerűbbé vált. A receptet oldalunkon megtalálod!

Süssünk tökéletes kenyeret otthon
Az ország tortája 2014
http://augusztus20.kormany.hu/orszagtortak

Augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, Magyarország Kormánya megbízásával, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete minden évben versenyt hirdet "Magyarország Tortája" címmel. Szakmai zsűri dönti el, melyik cukrász, cukrászat alkotása nyeri el a kitüntető címet.

Az ország tortája 2014
Szent István és a magyar államalapítás
http://augusztus20.kormany.hu/szent-istvan-es-a-magyar-allamalapitas-2013

Történelmi áttekintés Szent Istvánról és a magyar államalapításról, a kormany.hu augusztus 20. nemzeti ünnepünk hivatalos oldalán.

Szent István és a magyar államalapítás
Magyarország születésnapi tortája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_orsz%C3%A1g_tort%C3%A1ja

2007-óta, minden év augusztus 20-án elkészítik az ország tortáját, azaz Magyarország születésnapi tortáját. A kiírt versenyen az ország különböző pontjain található cukrászatok nevezhetnek a saját tortacsodáikkal.

Magyarország születésnapi tortája
A tragikus 2006-os augusztus 20-i vihar
http://www.youtube.com/watch?v=BYlR9-EBNaw

A tragikus, 2006-os augusztus 20-i vihar áldozatainak emlékére készült videó. Az intenzív vihar pont a tűzijáték elején csapott le, és az anyagi károkon kívül emberéleteket is követelve. Százezrek tartózkodtak a Duna-parton, hogy élvezzék a csodás fényjátékot, de a természet közbeszólt...A vihar hatalmas esővel és széllökésekkel csapott le. Az emberek menekülése közben több százan megsérültek, öten pedig életüket vesztették. A videó emléket állít az áldozatoknak, valamint emlékeztet, hogy ehhez hasonló természeti csapások bárhol és bármikor megismétlődhetnek.

A tragikus 2006-os augusztus 20-i vihar
A 2013-as tűzijáték Budapesten
http://www.youtube.com/watch?v=m7s8rB9Gx4w

A 2013. augusztus 20-i budapesti tűzijáték teljes videója, melyet az m1 közvetített élőben, hogy azok is gyönyörködhessenek benne akik otthon ünnepeltek.

A 2013-as tűzijáték Budapesten
Miért színes a tűzijáték?
http://miert.webclub.hu/miert-szines-a-tuzijatek

Minden embert elkápráztat a tűzijátékok szépsége, a színek pompája, de vajon mitől világítanak, mitől színesek? Az oldalon megtalálod a tudományos választ.

Miért színes a tűzijáték?
Tűzijáték
http://tuzijatek.wyw.hu/

A tűzijáték felejthetetlen élmény, legyünk akár kilenc, akár kilencvenkilenc évesek. Egy látványos tűzijáték minden ünnepi esemény fénypontja. Tűzijáték vásárlás, kivitelezés esküvőre, születésnapra, céges rendezvényre, szilveszterre vagy bármilyen ünnepi eseményre. Tűzijátékkal foglalkozó oldalak gyűjteménye.

Tűzijáték
Wellness akciók augusztus 20-ra
http://www.wellnessnapok.hu/packetcat-augusztus-20-wellness.html

Akciós belföldi wellness ajánlatok, csomagok profi keresővel, ha inkább pihenésre vágysz augusztus 20-án. Akciós szállások, kedvezményekkel, családi programkínálatokkal.

Wellness akciók augusztus 20-ra
ÚtiSúgó.hu - programajánlatok
http://www.utisugo.hu/augusztus-20

Program- és szállásajánlatok belföldön a nemzeti ünnepre. Koncertek, gasztronómiai, kulturális fesztiválok, várjátékok, kézműves vásárok, megemlékezések, tűzijátékok augusztus 20-án.

ÚtiSúgó.hu - programajánlatok
Nemzeti ünnep idézetek
http://www.unnepi-idezetek.hu/Nemzeti-%fcnnepek/

Nemzeti ünnepekkel kapcsolatos idézetek válogatott gyűjteménye. Augusztus 20 idézetek. Az idézetek híres emberektől származnak, és lehetőség van őket e-mailben is továbbküldeni másoknak.

Nemzeti ünnep idézetek
Badiny Jós Ferenc: Sorsdöntő államalapítás
http://www.anemzetikonyvekboltja.hu/badiny-jos-ferenc-sorsdonto-allamalapitas

Gyepű - Nemzeti könyvesbolt ajánlója: Badiny Jós Ferenc, vitatott munkásságú autodidakta történetíró, nyelvész és sumerológus, Sorsdöntő államalapítás című könyve. Ez a könyv nem vád! Célja: a történelmi Igazság tanítása.

Badiny Jós Ferenc: Sorsdöntő államalapítás
Sulinet: Az államalapítás, Szent István
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/a-kozepkor-t ...

Sulinet történelmi tudásbázis: A magyar államalapítás (tananyag). A honfoglalással jutottunk el a magyarság történetében ahhoz a ponthoz, amelytől kezdve szorosan összekapcsolódik nemcsak közvetlen szomszédai, hanem egész Európa múltjával. Ezért a honfoglalást követő évtizedek talán a leginkább meghatározók tárgyunk szempontjából: ekkor dőlt el, követi-e a magyar nép a Kárpát-medence korábbi lakóinak végzetét, azaz eltűnik-e örökre a történelem süllyesztőjében, avagy képes megtalálni a helyét Európa ekkoriban formálódó államrendszerében. a kedvező válasz a kor legnagyobb egyéniségeinek egyikéhez, Szent Istvánhoz fűződik.

Sulinet: Az államalapítás, Szent István
Rekorder kenyeret sütöttek Orosházán
http://www.rtlhirek.hu/cikk/209973

25 méteres és 130 kilós világrekorder. A kenyeret az orosházi kenyérünnepre készítették, ezzel megdöntötték a magyarországi és világrekordot. A kenyér mesterséges adalékanyagok nélkül készült.

Rekorder kenyeret sütöttek Orosházán
Óvjuk kutyáinkat augusztus 20-án
http://www.ebrendeszet.hu/cikk/augusztus-20--elszokhetnek-kedvenceink-a-tuzi ...

Elkóborolhatnak és agresszívvá válhatnak házi kedvenceink az augusztus 20-i tűzijátékok fény- és hanghatásai miatt. A kutyák stresszes állapotba kerülhetnek a hangos petárdáktól is. Ezek hanghatásai még a jó idegrendszerű kutyákat is megviselhetik. Jobb ha az állattartó nem is viszi ki a tűzijátékok helyszíneire.

Óvjuk kutyáinkat augusztus 20-án
Így készült az ország tortája 2008
http://www.rtlhirek.hu/cikk/209987

Az ország tortáját a legjobb cukrászmesterek készítik minden évben augusztus 20-ra. Ez a hagyomány tavaly, 2007-ben indult, akkor madártejes tortaszeleteket kaptak az ünneplők. 2008-ban a csoki és a marcipán dominált az ország második születésnapi tortájában, melybe aszalt szilvát és pálinkát is hozattak az érdi cukrászok.

Így készült az ország tortája 2008
Az államalapítás ünnepe augusztus 20.
http://www.bakonynana.hu/archive/2006/aug_20/aug_20.htm

Augusztus 20. az egyik legősibb magyar ünnep, Szent István király ünnepének napja. A keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja. A magyarság és a keresztény hit világának találkozását és összefonódását a magyar nép egyetlen uralkodó személyéhez köti; az első magyar királyhoz, az államalapító Szent Istvánhoz. István a magyar államiság és a kereszténység alapjait lerakó Géza fejedelem fia, a honfoglalást (896) vezető Árpád fejedelem ükunokája.

Az államalapítás ünnepe augusztus 20.
A koronázási jelvények másolata
http://www.katolikus.hu/hungariae/katal2-hun.html

A Szent Korona régen a felségjog, míg napjainkban a magyar nemzet szimbóluma. Állítólag II. Szilveszter pápa 1000-ben vagy 1001-ben küldte a fiatal Árpád-házi Vajk királynak. Mára már kiderült, hogy ez nem a pápai korona. 1978-ban kutatók és restaurálók bebizonyították, hogy ez a korona, amit görög-nek hívnak, eredeti állapotában van, néhány drágakő és öt függő kicserélésétől eltekintve.

A koronázási jelvények másolata
Koronázási jelvények
http://hu.wikipedia.org/wiki/Koron%C3%A1z%C3%A1si_jelv%C3%A9nyek

A királyi hatalom szimbolikus kifejezésére használt jelvények: a korona, a jogar, a birodalmi alma, palást és akár a koronázási kard is.

Koronázási jelvények
A Szent Korona titkai
http://www.kiszely.hu/istvan_dr/038.html

Érdekességek, tudnivalók a Szent Koronáról, melyet sok titok övez. Magyarország egyik nemzeti ereklyéjének birtoklásáért trónviszályok dúltak, sokszor árulások és összeesküvések áldozatává lett és volt hogy ellopták vagy titokban őrizték. Egy alkalommal hazaszállítása közben vesztették el, de mindig megkerült. Többször is kihurcolták az országból. A közvéleményben ma is él az a tudat, mely szerint a Magyar Szent Koronát II. Szilveszter pápa küldte/adta Szent Istvánnak, az első magyar királynak.

A Szent Korona titkai
Hirdetések
Oldal leírása
augusztus20.wyw.hu: Mit ünneplünk augusztus 20-án? Államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos információk, ünnepi programok és rendezvények.
Gyűjteményünkben 95 válogatott augusztus 20 témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 95 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4618