Ezen a napon, augusztus 20, augusztus 20-i események > Augusztus 20 - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ezen a napon, augusztus 20, augusztus 20-i események > 10 weboldal. Kategória leírása: Ezen a napon, azaz augusztus 20-án történt események, érdekességek, évfordulók.

augusztus20.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Wikipédia - Augusztus 20.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Augusztus_20.

Augusztus 20. naptár szerinti események, Névnapok: István, Bernárd, Bernát, Éliás, Eliél, Eliot, Elton, Filibert, Ozmin, Samu, Sámuel, Samuella, Stefi, Stefánia, Stefi, Vajk. Ezen a napon történt események, születések, halálozások, ünnepek.

Wikipédia - Augusztus 20.
2006 - Ünnep és halál: vihar a tűzijáték alatt
http://www.origo.hu/idojaras/20060821ategnapi.html

Ünnep és halál, az 2006. augusztus 20-i katasztrófa háttere. A fővárosi óránkénti 120 kilométeres szél és a hihetetlen felhőszakadás nagy erővel támadt, éppen a tűzijáték kezdetekor. Nem túl nagy a valószínűsége egy ilyen viharnak, de a lehető legrosszabb időpontban csapott le, mint egy precízen kitervelt merénylet.

2006 - Ünnep és halál: vihar a tűzijáték alatt
Sokgyermekes anyák napja
http://www.babas-mamas.hu/hir.php?hir=sokgyermekes_anyak_napja-1114

Talán kevesen tudják, de a két világháború között a sokgyermekes anyákat kitüntették augusztus 20-án. Nem titkolt célja, a a gyermekvállalási kedv ösztönzése.

Sokgyermekes anyák napja
Megszületett Slobodan Milosevic
http://hu.wikipedia.org/wiki/Slobodan_Milo%C5%A1evi%C4%87

A montenegrói származású Slobodan Milošević (Pozsarevác, 1941. augusztus 20. – Hága, 2006. március 11.) szerb és jugoszláv államfő, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke.

Megszületett Slobodan Milosevic
Négy halott, 300 sebesült a 2006-os tűzijátékon
http://index.hu/bulvar/aug20a0821e/

Ugyan az Országos Meteorológiai Szolgálat előre jelezte, hogy éppen a tömegeket vonzó tűzijáték idején éri el a fővárost a vihar, mégis tragédia történt. Az eddigi adatok szerint négy halottja és öt kórház adatai alapján 300 sebesültje van a budapesti viharnak. 15 súlyos sérült mellett 4-5 életveszélyes sérültet is ápolnak. A belvárosban, a budai rakparton és a várban is voltak sebesültek, egy ember eltűnt a Dunában.

Négy halott, 300 sebesült a 2006-os tűzijátékon
Elhunyt: XIV. János pápa
http://hu.wikipedia.org/wiki/XIV._J%C3%A1nos_p%C3%A1pa

XIV. János volt a történelem 138. pápája. Rövid pontifikátusa az egyik legtragikusabb egyházfői történetek egyike. Röviddel felszentelése után ismét megremegett a pápai trón fő támogatója, a Német-római Birodalom. A krónikák szerint 984. augusztus 20-án halt meg.

Elhunyt: XIV. János pápa
Az első virágkarnevál Debrecenben
http://www.debreceniviragkarneval.hu/tortenet-cikk

1966. augusztus 20-án rendezték meg az első országos virágkarnevált, mely a város legismertebb, minden évben megrendezett karneválja lett. A rendezvény nem csak belföldi, hanem külföldi érdeklődőket is vonz a pompás, színes virágokkal feldíszített "virágautók" felvonulására.

Az első virágkarnevál Debrecenben
Ezen a napon történt
http://ezenanapon.hu/oldal/2?d=08-20

Kíváncsi mi történt egy bizonyos napon? Nézze meg az ezenanapon.hu adatbázisát: az adott napon történt események, születések, halálozások, fontosabb ünnepek, történelmi és kulturális évfordulók, valamint érdekességek.

Ezen a napon történt
1983 - Bemutatják az István, a király rockoperát
http://www.zikkurat.hu/istvan/

1983. augusztus 20-án mutatták be, az István, a király című magyar rockoperát, Budapesten a városligeti szánkózódombon. A dombot ezek után keresztelték át királydombra. A darab óriási sikert aratott és azóta is töretlen a népszerűsége. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az István, a király rockopera fellelhető minden 3. családnál valamilyen formában (CD, DVD, bakelit...)

1983 - Bemutatják az István, a király rockoperát
1953 - Felavatják a budapesti Népstadiont
http://mult-kor.hu/cikk.php?id=4754

1953. augusztus 20-án avatták fel Budapesten a Népstadiont (2002 óta Puskás Ferenc Stadion). Az építkezés 1948. július 13-án kezdődött el, az építész Dávid Károly, a statikus Gilyén Jenő volt. A megnyitó parádés volt, felvonult 12 ezer tornász, 2100 sportoló. Szabadon engedtek 10 ezer galambot is. Múlt-kor történelmi magazin.

1953 - Felavatják a budapesti Népstadiont
Hirdetések
Oldal leírása
augusztus20.wyw.hu: Mit ünneplünk augusztus 20-án? Államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos információk, ünnepi programok és rendezvények.
Gyűjteményünkben 95 válogatott augusztus 20 témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 95 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4618