Államalapítás, az ország születésnapja > Augusztus 20 - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Államalapítás, az ország születésnapja > 7 weboldal. Kategória leírása: Szent István és az államalapítás történelmi áttekintése. Az ország születésnapja valamint Magyarország ünnepi tortája.

augusztus20.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Sulinet: Az államalapítás, Szent István
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/a-kozepkor-t ...

Sulinet történelmi tudásbázis: A magyar államalapítás (tananyag). A honfoglalással jutottunk el a magyarság történetében ahhoz a ponthoz, amelytől kezdve szorosan összekapcsolódik nemcsak közvetlen szomszédai, hanem egész Európa múltjával. Ezért a honfoglalást követő évtizedek talán a leginkább meghatározók tárgyunk szempontjából: ekkor dőlt el, követi-e a magyar nép a Kárpát-medence korábbi lakóinak végzetét, azaz eltűnik-e örökre a történelem süllyesztőjében, avagy képes megtalálni a helyét Európa ekkoriban formálódó államrendszerében. a kedvező válasz a kor legnagyobb egyéniségeinek egyikéhez, Szent Istvánhoz fűződik.

Sulinet: Az államalapítás, Szent István
Az államalapítás ünnepe augusztus 20.
http://www.bakonynana.hu/archive/2006/aug_20/aug_20.htm

Augusztus 20. az egyik legősibb magyar ünnep, Szent István király ünnepének napja. A keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja. A magyarság és a keresztény hit világának találkozását és összefonódását a magyar nép egyetlen uralkodó személyéhez köti; az első magyar királyhoz, az államalapító Szent Istvánhoz. István a magyar államiság és a kereszténység alapjait lerakó Géza fejedelem fia, a honfoglalást (896) vezető Árpád fejedelem ükunokája.

Az államalapítás ünnepe augusztus 20.
Melyik lesz az ország tortája?
http://www.blikk.hu/eletmod/melyik-lesz-az-orszag-tortaja-150904.html

Magyarország – Minden évben versenybe szálltak a leghíresebb cukrászdák, hogy elkészítsék augusztus 20-ra az ország tortáját. 2009-ben a versenyre összesen 15 különböző ízű mesterművet készítettek a cukrászok, amelyből a balassagyarmati Orchidea cukrászda borkirály tortája, a Budakeszi Gina cukrászda mákosguba- és a tavalyi nyertes Zila kávéház pándi meggytortája jutott tovább.

Melyik lesz az ország tortája?
Így készült az ország tortája 2008
http://www.rtlhirek.hu/cikk/209987

Az ország tortáját a legjobb cukrászmesterek készítik minden évben augusztus 20-ra. Ez a hagyomány tavaly, 2007-ben indult, akkor madártejes tortaszeleteket kaptak az ünneplők. 2008-ban a csoki és a marcipán dominált az ország második születésnapi tortájában, melybe aszalt szilvát és pálinkát is hozattak az érdi cukrászok.

Így készült az ország tortája 2008
Szent István és a magyar államalapítás
http://augusztus20.kormany.hu/szent-istvan-es-a-magyar-allamalapitas-2013

Történelmi áttekintés Szent Istvánról és a magyar államalapításról, a kormany.hu augusztus 20. nemzeti ünnepünk hivatalos oldalán.

Szent István és a magyar államalapítás
Magyarország születésnapi tortája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_orsz%C3%A1g_tort%C3%A1ja

2007-óta, minden év augusztus 20-án elkészítik az ország tortáját, azaz Magyarország születésnapi tortáját. A kiírt versenyen az ország különböző pontjain található cukrászatok nevezhetnek a saját tortacsodáikkal.

Magyarország születésnapi tortája
Az ország tortája 2014
http://augusztus20.kormany.hu/orszagtortak

Augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, Magyarország Kormánya megbízásával, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete minden évben versenyt hirdet "Magyarország Tortája" címmel. Szakmai zsűri dönti el, melyik cukrász, cukrászat alkotása nyeri el a kitüntető címet.

Az ország tortája 2014
Hirdetések
Oldal leírása
augusztus20.wyw.hu: Mit ünneplünk augusztus 20-án? Államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos információk, ünnepi programok és rendezvények.
Gyűjteményünkben 95 válogatott augusztus 20 témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 95 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4618