Augusztus 20. történelmi, kulturális ajánlók > Augusztus 20 - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Augusztus 20. történelmi, kulturális ajánlók > 7 weboldal. Kategória leírása: Augusztus 20. Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos történelmi könyvek, filmek, kulturális ajánlók, múzeumok.

augusztus20.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Augusztus 20. - képeslapok
http://www.szivkuldi.hu/kepeslap/gallerybrowser.php?cat_id=26

szivküldi.hu - Képeslapröptető. Küldjön ismerőseinek, szeretteinek képeslapot a Augusztus 20. alkalmából! Válogasson tűzijáték, Szent István témájú képeslapok közül.

Augusztus 20. - képeslapok
Szent István és az államalapítás
http://www.polc.hu/konyv/szent_istvan_es_az_allamalapitas/163926/

Nemzet és emlékezet sorozat: Szent István és az államalapítás (Veszprémy László). A 2002-ben megjelent könyv bemutatja a Szent István-eszme alakulását a hazai történeti kutatásban és publicisztikában. A válogatás jól szemlélteti, hogy miként finomodnak és tökéletesednek a történeti forráskritika módszerei, és hogy miként próbálják a mindenkori politikai rendszerek kisajátítani a király alakját. A kötet az eddigi legteljesebb válogatásban adja közre a Szent István személyére vonatkozó forrásokat, s válogat az áttekinthetetlenül gazdag szakirodalomból.

Szent István és az államalapítás
István, a király rockopera
http://hu.wikipedia.org/wiki/Istv%C3%A1n,_a_kir%C3%A1ly

Információk, érdekességek az eredeti, Szörényi Levente - Bródy János rendezte, 1983-as István, a király c. rockoperáról. A darab a Géza fejedelem halála utáni helyzetet, az István és legnagyobb ellenfele, Koppány vezér közötti hatalmi harcokat dolgozza fel.

István, a király rockopera
István, a király DVD - 25 éves jubileumi kiadás
http://www.mozi-dvd.hu/5828-Istvan-a-kiraly---25-eves-jubileumi-kiadas.html

Mozi-DVD.hu - Filmajánló augusztus 20-ra: István, a király Szörényi Levente és Bródy János klasszikus rockoperája. 997-ben meghal Géza fejedelem. A temetésen kiéleződnek a lappangó feszültségek, hiszen az ősi jog értelmében a fejedelmi család legidősebb férfitagja, Koppány az örökös. Géza - halála előtt - megeskette a magyar főurakat, hogy a keresztény jogrend szerint fiát, Istvánt válasszák fejedelemnek. István és Koppány ellentéte testvérháborúval fenyeget, holott az országnak és népének békére lenne szüksége...

István, a király DVD - 25 éves jubileumi kiadás
Szent István Király Múzeum
http://www.szikm.hu/

Székesfehérvár hazánk egyik legjelentősebb történelmi múltjával bíró városa. A Szent István Király Múzeumot is itt találjuk, ahol állandó és időszaki kiállításokat is látogathatunk. A múzeum küldetése a régészet, a néprajz, a képző- és iparművészet, a helytörténet tárgyi és szellemi örökségének gyűjtése, feldolgozása, kutatása, konzerválása, megőrzése és bemutatása. Cím: 8000 Székesfehérvár, Fő utca 6.

Szent István Király Múzeum
Szent István Bazilika - Budapest
http://bazilika.biz/

A budapesti Szent István Bazilika hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. Ennek oka egyrészt a névadó szent királyt, az ország államalapítóját megillető tisztelet, a történelmi múlt, másrészt maga az épület műemléki és művészeti értéke. E templom építése érdekében az 1810-es években gyűjtés indult, a munkálatokat azonban csak 1851. augusztus 14-én kezdték el, Hild József pesti választópolgár és építész, az esztergomi és egri székesegyház alkotójának tervei szerint.

Szent István Bazilika - Budapest
Badiny Jós Ferenc: Sorsdöntő államalapítás
http://www.anemzetikonyvekboltja.hu/badiny-jos-ferenc-sorsdonto-allamalapitas

Gyepű - Nemzeti könyvesbolt ajánlója: Badiny Jós Ferenc, vitatott munkásságú autodidakta történetíró, nyelvész és sumerológus, Sorsdöntő államalapítás című könyve. Ez a könyv nem vád! Célja: a történelmi Igazság tanítása.

Badiny Jós Ferenc: Sorsdöntő államalapítás
Hirdetések
Oldal leírása
augusztus20.wyw.hu: Mit ünneplünk augusztus 20-án? Államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos információk, ünnepi programok és rendezvények.
Gyűjteményünkben 95 válogatott augusztus 20 témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 95 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4618