A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Augusztus 20 - wyw.hu

Tartalom:

augusztus20.wyw.hu

Magyar nemzeti jelképek
Magyar nemzeti jelképek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyar_nemzeti_jelk%C3%A9pek

Magyar nemzeti jelképeink összegyűjtve a Wikipédián. Magyar Himnuszok, koronázási jelvények, koronázási palást, Szent Jobb, Magyarország zászlaja.

hu.wikipedia.org
Magyarország születésnapi tortája
Magyarország születésnapi tortája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_orsz%C3%A1g_tort%C3%A1ja

2007-óta, minden év augusztus 20-án elkészítik az ország tortáját, azaz Magyarország születésnapi tortáját. A kiírt versenyen az ország különböző pontjain található cukrászatok nevezhetnek a saját tortacsodáikkal.

hu.wikipedia.org
Magyarországi programok, rendezvények
Magyarországi programok, rendezvények
http://www.iranymagyarorszag.hu/keres/magyarorszag/program/2009/08/20-p1/

Aktuális programok, rendezvények, fesztiválok Magyarországon Az Irány Magyarország! oldalán számos rendezvény közül válogathatsz, naptár alapján, vagy érdeklődési kör szerint.

www.iranymagyarorszag.hu
Magyarság legfontosabb jelképei
Magyarság legfontosabb jelképei
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_jelk%C3%A9pek_%C3%A9s_erekly%C3%A9k_list ...

Vallási és irodalmi ereklyék, nemzeti jelképek csoportja. A magyarság legfontosabb jelképei és ereklyéinek listája, bár az itt felsoroltak nem mindegyike számít hivatalosan a magyarság jelképének. Szentek ereklyéi, koronázási ékszerek, valamint modern magyar jelképek.

hu.wikipedia.org
Május 1. - A munka ünnepe
Május 1. - A munka ünnepe
http://majus1.wyw.hu/

Mit ünneplünk május 1-én? A munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, a munka ünnepe. Május 1. programok, rendezvények, majálisok országosan. A munka ünnepének története, Munkás Szent József, a munkások védőszentje.

majus1.wyw.hu
Március 15.
Március 15.
http://marcius15.wyw.hu/

Március 15.-én minden megemlékező kokárdát tűz a ruhájára. Ezen a napon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Nemzeti ünnepünk a magyarság szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki.

marcius15.wyw.hu
Megszületett Slobodan Milosevic
Megszületett Slobodan Milosevic
http://hu.wikipedia.org/wiki/Slobodan_Milo%C5%A1evi%C4%87

A montenegrói származású Slobodan Milošević (Pozsarevác, 1941. augusztus 20. – Hága, 2006. március 11.) szerb és jugoszláv államfő, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke.

hu.wikipedia.org
Melyik lesz az ország tortája?
Melyik lesz az ország tortája?
http://www.blikk.hu/eletmod/melyik-lesz-az-orszag-tortaja-150904.html

Magyarország – Minden évben versenybe szálltak a leghíresebb cukrászdák, hogy elkészítsék augusztus 20-ra az ország tortáját. 2009-ben a versenyre összesen 15 különböző ízű mesterművet készítettek a cukrászok, amelyből a balassagyarmati Orchidea cukrászda borkirály tortája, a Budakeszi Gina cukrászda mákosguba- és a tavalyi nyertes Zila kávéház pándi meggytortája jutott tovább.

www.blikk.hu
Mesterségek Ünnepe a Budai Várban
Mesterségek Ünnepe a Budai Várban
http://mestersegekunnepe.hu/

A Mesterségek Ünnepén, ismét beköltöznek a népművészet mesterei a Budai Várba, hogy elbűvöljék az érdeklődőket. 2014-ben augusztus 16-tól, egészen az augusztus 20-i tűzijátékig tartanak a programok. A hagyományokhoz híven kiállítás, szakmai előadások, filmvetítések is színesítik a programot, de természetesen a fesztivál két színpadán is kitűnő táncegyüttesek és zenekarok, előadók lépnek fel, hogy szórakoztassák a családokat, látogatókat.

mestersegekunnepe.hu
Miért színes a tűzijáték?
Miért színes a tűzijáték?
http://miert.webclub.hu/miert-szines-a-tuzijatek

Minden embert elkápráztat a tűzijátékok szépsége, a színek pompája, de vajon mitől világítanak, mitől színesek? Az oldalon megtalálod a tudományos választ.

miert.webclub.hu
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
http://ertekkeresok.network.hu/blog/gyokereinket-es-ertekeinket-keresok-hire ...

A magyar ember a búzát "Életnek", "életadó gabonának" tekintette. Ez ma is így van, a kicsi magok bármikor képesek életre kelni. Magukban hordozzák az élet csíráját. Az aratás befejezése örömünnepnek számított, melyet a szokások és hiedelmek gazdagon átitattak.

ertekkeresok.network.hu
Mit ünneplünk augusztus 20-án?
Mit ünneplünk augusztus 20-án?
http://ujszo.com/online/kulfold/2013/08/20/mit-unneplunk-augusztus-20-an

Egy kis történelemóra: Mit is ünneplünk augusztus 20-án? Augusztus 20. ünnepét, az Országgyűlés 1991-ben emelte a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepé. Történeti áttekintést olvashatunk hogyan is változott, alakult a kezdetben vallási ünnep, államalapító Szent István ünnepe sorsa.

ujszo.com
Oldal leírása
augusztus20.wyw.hu: Mit ünneplünk augusztus 20-án? Államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos információk, ünnepi programok és rendezvények.
Gyűjteményünkben 95 válogatott augusztus 20 témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 95 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4185