A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Augusztus 20 - wyw.hu

Tartalom:

augusztus20.wyw.hu

Kenyérmúzeum - Komárom
Kenyérmúzeum - Komárom
http://www.pekrend.shp.hu/hpc/web.php?a=pekrend&o=1128719173

A pék tábornak is helyet adó monostori erődben található a volt Hadi Pékség alatti szinten a kenyérmúzeum. A múzeum kiállítási tárgyait pék oktatók és tanulók tartják karban.

www.pekrend.shp.hu
Kenyérsütés
Kenyérsütés
http://kenyersutes.wyw.hu/

Régen a legalapvetőbb házimunka volt a kenyérsütés és napjainkban sokan újra a házi kenyérsütéshez fordulnak. Ha te is kacérkodsz a gondolattal hogy kipróbáld, oldalunk sok hasznos információt, receptet tartalmaz. Kenyérsütés géppel, sütőben és kemencében.

kenyersutes.wyw.hu
Koronaőrség
Koronaőrség
http://www.koronaorseg.hu/

A Magyar Koronaőrök Egyesületének feladata, a Szent Korona őrzését ellátó, egykori Magyar Királyi Koronaőrség, dicső hagyományának megőrzése, folytatása, közvetítése, valamint a Szent Jobb őrzése.

www.koronaorseg.hu
Koronaőrség - Programok
Koronaőrség - Programok
http://www.koronaorseg.hu/programok.html

A Magyar Koronaőrök Egyesülete, hagyományőrző és ápoló foglalkozások tartása mellett különböző nyilvános rendezvényeken is tiszteleg, melyet előre megnézhetünk programnaptárjukban. A Szent Jobb körmenet, emlékmű avatás, valamennyi esemény, ahol a Szent Korona vagy annak másolata megjelenik.

www.koronaorseg.hu
Koronázási jelvények
Koronázási jelvények
http://hu.wikipedia.org/wiki/Koron%C3%A1z%C3%A1si_jelv%C3%A9nyek

A királyi hatalom szimbolikus kifejezésére használt jelvények: a korona, a jogar, a birodalmi alma, palást és akár a koronázási kard is.

hu.wikipedia.org
Koronázási palást
Koronázási palást
http://hu.wikipedia.org/wiki/Koron%C3%A1z%C3%A1si_pal%C3%A1st

A koronázási jelvények egyike a koronázási palást, mely a Magyar Nemzeti Múzeumban van kiállítva. Felirata szerint eredetileg harang alakú miseruha volt. Bizánci eredetű selyemszövetét arany- és selyemfonállal hímzett képek és latin feliratok díszítik. Hímzett és gyöngyökkel kivarrt életfamotívumokat és állatokat ábrázoló gallérját átalakítás alkalmával kapta, a 12. század végén.

hu.wikipedia.org
Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron
Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron
http://koronazas.hu/index.php/16-szertartasjatek/219-koronazasi-szertartasja ...

Ön is részese lehet Szent László koronázásának! Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron, augusztus 16-19. Parádés szereposztásban, közel kétszáz résztvevővel, a magyar királyok koronázásának eredeti helyszínén: a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölé épült óriás színpadon

koronazas.hu
Kovács Ákos: Az új Kenyér ünnepe
Kovács Ákos: Az új Kenyér ünnepe
http://beszelo.c3.hu/04/0708/09kovacs.htm

Az itt közölt tanulmány egy nagyobb kutatás része. Magyarországon - főleg a rendszerváltás óta - szinte általánosan elfogadott vélemény, s ebben a szellemben írnak róla az újabban megjelent lexikonok, kézikönyvek és a kutatók is, hogy az új kenyér ünnepét 1949-ben, az alkotmány elfogadásakor szovjet minta alapján, mesterségesen "kreálták". A történeti adatok viszont azt bizonyítják, hogy ez a vélekedés nem állja meg a helyét. A Szent István-napi új kenyér átadásának és megszegésének jól ismert toposza ugyanis nem szovjet minta alapján született.

beszelo.c3.hu
Oldal leírása
augusztus20.wyw.hu: Mit ünneplünk augusztus 20-án? Államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Nemzeti ünnepünkkel kapcsolatos információk, ünnepi programok és rendezvények.
Gyűjteményünkben 95 válogatott augusztus 20 témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 95 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4185